Wie zijn wij

Kunstkring Kreatief geeft letterlijk ‘ruimte’ aan volwassenen die willen tekenen en schilderen. Ofwel kies je voor laagdrempelige lessen over kleuren, compositie, perspektief… ofwel sluit je aan bij de bestaande atelier-werking. Dit zijn groepen schilders die op een vast moment bij elkaar komen. Elk jaar is er minstens één (groeps)tentoonstelling.

Bestuur

Bart Schepers (voorzitter),  Lut Brenard, Ingrid Chorkawa, Chris Vandeweerd,  Anita Arents,  Gord Lantmeeters en Christine Druine.

Biografie
De kunstkring is opgericht in 1973 nadat enkele kunstschilders tijdens hun academische opleiding vrienden zijn geworden en samen wilden schilderen. Door de jaren heen is de kring uitgegroeid tot een heuse actieve vereniging die niet alleen een actieve atelierwerking heeft, maar ook workshops organiseert voor iedereen die graag wil schilderen. Daarnaast organiseert Kunstkring Kreatief jaarlijks tentoonstellingen of doet mee aan andere kunstevenementen. We bieden met andere woorden iedereen met teken- & schilderservaring en zelfs beginnende schilders de ruimte om samen met ons te schilderen. Disciplines die we uitoefenen: olieverf- & acrylschilderen, aquarellen, mixed media, tekenen, beeldhouwen en keramiek.

 

Voor wie?

De leden zijn allen ouder dan 18+.
Atelierwerking
We hebben verschillende actieve groepen:
– dinsdagvoormiddag de aquarelgroep > 9u tot 12u
– woensdagvoormiddag de acrylgroep + mixed media > 9u tot 12u
– woensdagavond de acrylgroep + mixed media > 19u tot 23u
– donderdagmiddag en -avond: olieverf- en acrylgroepen > 14u tot 18u en 18u tot 22u.
Deze gaan door in het ’t Kliniekske, Noordlaan 6A, 3600 Genk (Winterslag).

Workshops
Bij Kunstkring Kreatief Genk kan je ook terecht voor workshops voor iedereen die graag willen schilderen. Het is geen schoolse les… wel steeds een benadering van een techniek of een stroming. Het is aanbieden van andere inzichten, het is (be)geleid schilderen. Onze voorzitter Bart Schepers, professioneel vormgever en kunstenaar begeleidt de workshops. Deze vinden plaats op woensdag (zie kalender voor een recent overzicht).

 

Onze tentoonstellingen: Kunstkring Kreatief organiseert regelmatig tentoonstellingen waar leden en andere kunstenaars (niet-leden) aan kunnen participeren.
zie overzicht tentoonstellingen voor meer info

 

Lidmaatschap
Het lidgeld voor 1 jaar is: € 58 – hiervoor kan je samen schilderen in het atelier tijdens bovenstaande momenten. Je kan participeren aan de activiteiten die de kunstkring organiseert zoals tentoonstellingen. Je ontvangst onze nieuwsbrief ‘Krabbels’ dat een aantal keer per jaar uitkomt. Je ontvangt ook je persoonlijke kunstenaarskaart.

Indien je lid wilt worden, gelieve te storten op het volgende rekeningnummer BE23 9791 4660 4791 met vermelding van je naam en lidmaatschap.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: